Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Σπανακοπιτακια με τυρι.

Η παραδοσιακή συνταγή για σπανακόπιτα εκμοντερνίζεται σε μια νέα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο δύσκολους φίλους.







Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (1φύλλο)
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
200γρ. κατεψυγμένο σπανάκι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό με μία κουταλιά της σούπας νερό.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την σκόνη σκόρδου.
Αποψύχουμε το σπανάκι, και το στραγγίζουμε καλά.
Αλευρώνουμε ελαφρά μια επιφάνεια, και ανοίγουμε το φύλλο μας. Το αλείφουμε με το μίγμα του αυγού, και τοποθετούμε κατά μήκος της πιο κοντής πλευράς του μία σειρά από το μίγμα των τυριών και σπανάκι. Τυλίγουμε σε ρολό προσεκτικά, και το κόβουμε σε περίπου 10-12 κομμάτια.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και αλείφουμε την επιφάνειά τους με το μίγμα του αυγού.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ώσπου τα σπανακοπιτακια μας να πάρουν ένα ωραίο, ροδοκόκκινο χρώμα. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν λίγο, και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε. 

Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου