Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

10+1 γρήγορα tips για να χάσετε βάρος… τώρα


Μπορεί η υπομονή να είναι αρετή, αλλά ποιος μπορεί να πει (ευθαρσώς μάλιστα), ότι στον τομέα «απώλεια βάρους» μπορεί να το τηρήσει; Όταν η ζυγαριά «ανέβει», θέλει αρετή και τόλμη για να τη φέρετε σε επιθυμητά νούμερα και γι’ αυτό δείτε 10 γρήγορα tips (και ένα bonus) για να χάσετε τα περιττά κιλά άμεσα.


Σέρβις από το…φούρνο

Αφήστε τα πιάτα στον πάγκο της κουζίνας και μείνετε μακριά από την τραπεζαρία, γιατί έρευνες έχουν δείξει, ότι μπορεί να καταναλώσετε μέχρι και 10% λιγότερο φαγητό. Μη ξεχάσετε βέβαια, να σερβίρετε ατομικές μερίδες (εστιατορίου και όχι της …μαμάς) και έτσι θα μπορέσετε να περιορίσετε την κατανάλωση μέχρι και 61%.

Γλυκό πρωινό

Επιδόρπιο για πρωινό; Γιατί όχι, αφού έρευνα του 2012 από το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv, έδειξε ότι, άτομα που έκαναν δίαιτα και συμπεριελάμβαναν στο πρωινό τους μία γλυκιά λιχουδιά, έχασαν μέχρι και 15 κιλά σε περίπου 8 μήνες, σε σχέση με εκείνους που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες για το ίδιο διάστημα.
…και κάτι αλμυρό

Εάν πάλι λιγωθήκατε από το πρωινό, φάτε μία φέτα κρύα γαλοπούλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ελάχιστα αλμυρή γεύση της, κόβει την όρεξη.

Δείτε το …μέλλον

Αγοράστε ένα ρούχο, που θα θέλετε να φορούσατε στο μέγεθος που θα επιθυμούσατε να έχει το σώμα σας ή ακόμα καλύτερα πάρτε ένα παλιότερο ρούχο σας, μικρότερο μεγέθους και απλά κρεμάστε το έξω απτό τη ντουλάπα σας, στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας ή σε ένα ορατό σημείο στο σπίτι. Την επόμενη φορά, που θα θελήσετε να υποκύψετε σε πειρασμούς, απλά κοιτάξτε το και αυτό…θα σας δείξει το δρόμο για το στόχο σας.

Αλλάξτε κανάλι

Το Πανεπιστήμιο της California, σε έρευνά του έδειξε ότι, οι διαφημίσεις με τα λαχταριστά φαγητά ιντριγκάρουν το κέντρο της όρεξης στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε έντονη πείνα.
Αλλάξτε το κανάλι γρήγορα.

Ποικιλία…με μέτρο

Η ποικιλία παχαίνει. Σκεφτείτε μόνο μία ζουμερή μπριζόλα, με λαχταριστές πατάτες και λίγο τυράκι στην άκρη μαζί με μία γενναία φέτα (ζυμωτό) ψωμί. Γευστικότατο, αλλά απαγορευτικό (σχεδόν). Ωστόσο θυμηθείτε, ότι αυτό δεν πρέπει να ισχύει για τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Αναμείξτε τις σαλάτες σας για να χορτάσει το στομάχι και το…μάτι.

Σούπα…

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, ισχυρίζονται ότι αν καταναλώσετε ένα χορταστικό μπολ με σούπα λαχανικών πριν από το κάθε γεύμα σας, τότε θα καταφέρετε να πάρετε μέχρι και 20% λιγότερες θερμίδες στο κυρίως γεύμα.

Μην το παρακάνετε με τα υγιεινά

Μπορεί οι ξηροί καρποί, το λάδι και άλλα προϊόντα να είναι ευεργετικά, υγιεινά και να ενδείκνυνται για τις δίαιτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παχαίνουν. Ακόμα και τα χαμηλής θερμιδικής αξίας προϊόντα μπορούν να σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες και λίπος, αν τα υπερκαταναλώσετε.

Λάδι, το αγνό

Μάλιστα το λάδι, μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός σας σύμμαχος, εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το ψωμί. Αντί για βούτυρο, χρησιμοποιείστε καλύτερα λάδι στο ψωμί σας και θα δείτε ότι καταναλώνετε 23% λιγότερο ψωμί και λαμβάνετε 16% λιγότερες θερμίδες.

Κρέας Vs λαχανικά

Εάν η διατροφή σας περιλαμβάνει 80% προϊόντα, που καλλιεργούνται και 20% προϊόντα που …περπατούν, τότε μάλλον δεν χρειάζεστε αυτά τα γρήγορα tips για απώλεια βάρους.

Bonus: Κάθε φορά που λαχταράτε να φάτε κάτι, σφίξτε την παλάμη σας σαν μία γροθιά. Έρευνες του 2011 έχουν δείξει, ότι ορισμένοι άνθρωποι είχαν την ικανότητα να ελέγξουν καλύτερα την όρεξή τους, όταν έσφιγγαν το χέρι τους σε γροθιά, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.




clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου