Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ:Σοκολατένια καρυδόπιτα



Υλικά
7 αβγά
3 κούπες αλεύρι
500 ml.λεμονάδα με ανθρακικό
3 κ.σ. baking powder
1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ ή μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 κούπα καρυδόψιχα
1 κουταλιά σούπας κανέλα ανακατεμένη με λίγο γαρίφαλο
ξύσμα από ένα λεμόνι

για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

για την γκανάς σοκολάτας
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα


Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά,
μετρώντας το χρόνο, από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.



Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά.



Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.



Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά,ενσωματώνοντάς τα
στο μίγμα,αφήνοντας τελευταία τη λεμονάδα.Το μίγμα είναι σφιχτό!



Στη συνέχεια και τελευταία προσθέτουμε τη λεμονάδα.
Τώρα πλέον το μίγμα αποκτά τη σωστή σύσταση.



Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 38x29εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C , περίπου 45-50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του γλυκού ένα μαχαίρι.
Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.



Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και ετοιμάζουμε τη σοκολάτα,βάζοντάς
την να λιώσει σε μέτρια φωτιά μαζί με την κρέμα.





Απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα.



Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί και να κρυώσει.Σερβίρουμε σε κομμάτια.




Συνταγή από τηλεοπτική εκπομπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου