Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Πολιτικά σεξουαλικα σκάνδαλα...


Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Μπιλ Κλίντον, πρόεδρος των ΗΠΑ, απηύθυνε τα "αθάνατα" λόγια..
.






"Δεν είχα σεξουαλική σχέση με αυτήν τη γυναίκα". Φυσικά όπως αποκαλύφθηκε, ολόκληρος ο πλανήτης έμαθε ότι αυτό ήταν ψέμα και ύστερα από μήνες ολόκληρους εικασιών, ο πρόεδρος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι είχε "ανάρμοστη σωματική σχέση" με τη Μόνικα Λεβίνσκι. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το μπλε φόρεμα με τον λεκέ.



Το σκάνδαλο συγκλόνισε τον κόσμο και μάλιστα απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Κλίντον για ψευδορκία και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Αργότερα αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες και παρέμεινε στη θέση του, αλλά η φήμη του δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, ενώ το σκάνδαλο επηρέασε την επόμενη προεδρική του εκστρατεία.



Πιο πρόσφατο το σεξουαλικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη γειτονική Ιταλία, όπου ο Καβαλιέρε, Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι είχε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη τότε ιερόδουλη Ρούμπι Καρίμα. Ο Σίλβιο αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης έως και 15 έτη για την πράξη του, ενώ είναι γνωστός τοις πάσι για τα πάρτι οργίων του στις βίλες του όπου όμορφες κοπέλες αντί αδράς αμοιβής χορεύουν, γδύνονται και ικανοποιούν τις ορέξεις του ίδιου και των φίλων του. Όσον αφορά τη δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενος, κατάφερε να καθυστερήσει την ετυμηγορία για μετά τις ιταλικές προεδρικές εκλογές, γλιτώνοντας την παράταξή του από την ντροπή κατά την προεκλογική περίοδο.



Γνωστός για την αδυναμία του στις γυναίκες αλλά και για τον γάμο του με την Τζάκι Κένεντι, ο Τζον Φ. Κένεντι συνήψε έντονο, ερωτικό δεσμό με τον θρύλο του κινηματογράφου Μέριλιν Μονρό. Η σχέση τους συγκλόνισε τα θεμέλια της αμερικανικής προεδρίας.



Ξεκίνησε το βράδυ των γενεθλίων του, όταν η Μέριλιν τραγούδησε απολύτως αισθησιακά το "Χαρούμενα Γενέθλια", ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος κάλεσε την σταρ σε εκδρομή για δύο στο Παλμ Σπρινγκς. Λέγεται ότι η σχέση τους διήρκεσε μόνο μερικές ημέρες αν και ολόκληρες θεωρίες συνωμοσίας έχουν στηθεί πίσω από αυτήν. Μόλις πρόσφατα, άλλωστε, μία πρώην βοηθός στον Λευκό Οίκο η Μιμί Άλφορντ στα απομνημονεύματά της αναφέρεται στο πώς έχασε την παρθενιά της από τον... "άτακτο" πρόεδρο.

Ο Τζέρεμι Θορπ ήταν ηγέτης των Φιλελευθέρων από το 1967 έως το 1976. Ο Νόρμαν Σκοτ, άνδρας μοντέλο τον κατηγόρησε ότι είχε σχέση μαζί του, σε μία εποχή που η ομοφυλοφιλία ήταν απαγορευμένη στη Μεγάλη Βρετανία. Πολλά ακούγονταν για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Θορπ αλλά τίποτα δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί. Ο Σκοτ απεκάλυψε ότι είχε σχεδόν τρία χρόνια σχέση με τον Βρετανό πολιτικό, από το 1961 έως το 1963. Η παράταξή του ερεύνησε την υπόθεση το 1971 αλλά ο Θορπ απαλλάχθηκε των κατηγοριών. Ο φερόμενος ως εραστής του συνέχισε τους ισχυρισμούς του κι επέμεινε το 1975 ότι ένας άνδρας, ο Άντριου Νιούτον τον πήγε στο Έξμορ, σκότωσε τον σκύλο του και προσπάθησε να σκοτώσει και τον ίδιο. Το σκάνδαλο εξανάγκασε τον Θορπ να παραιτηθεί από την ηγεσία των Φιλελευθέρων το 1976, προσπάθησε να εκλεγεί ως βουλευτής το 1979 αλλά δεν τα κατάφερε, έχασε τη θέση του και μία εβδομάδα αργότερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνέργεια σε φόνο. Αργότερα αθωώθηκε.



Ο Μόσε Κατσάβ, Ισραηλινός πολιτικός, έχει υπηρετήσει στην πολιτική από διάφορες θέσεις. Υπήρξε πρόεδρος, μέλος του Κοινοβουλίου και υπουργός. Σήμερα εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών, καθώς το 2006 έγιναν αρκετές καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του με σοβαρότερη αυτήν μίας υπαλλήλου όταν ο ίδιος ήταν υπουργός τουρισμού, που τον κατηγόρησε ότι τη βίασε δύο φορές και την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα τον Ιανουάριο του 2007 και παραιτήθηκε από πρόεδρος τον Ιούλιο. Κρίθηκε ένοχος για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση και φυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2011.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου