Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Κολοκυθακια γεμιστα στο φουρνο


Πολύ ωραία συνταγή για να δοκιμάσετε το σαββατοκύριακο!







Υλικά:

8 κολοκυθάκια (περίπου να έχουν το ίδιο μέγεθος) πλυμένα και καθαρισμένα από μέσα
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1 φλιτζάνι ρύζι
2 κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκοκομμένα
1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
4 φρέσκες τριμμένες ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια (αναλόγως της αρεσκείας σας)
1 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα γυρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφού ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Μέσα στο τηγάνι βάζουμε τη τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσει το εναπομείναν ελαιόλαδο. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε λίγη ντομάτα μέσα σε ένα σκεύος πυρέξ.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε το κιμά, το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, την υπόλοιπη ντομάτα, την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας με το μίγμα του κιμά. Τα τοποθετούμε μέσα στο σκεύος πυρέξ πάνω από τη ντομάτα. Προσθέτουμε και το νερό και ψήνουμε το φαγητό μας στους 180oC μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Σερβίρετε το φαγητό σας απευθείας από το φούρνο με φρέσκο ψωμί και φρέσκια σαλάτα.


Καλή Όρεξη!

xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου