Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τα 10 πράγματα που οι άντρες πρέπει να έχουν οπωσδήποτε στο ντουλαπάκι τους!



Aftershave lotion
Το ξύρισμα είναι μία βαθιά προσωπική άσκηση για τους άντρες. Με ξυραφάκι ή με μηχανή; Με αφρό ή με τζελ; Σ' αυτό που συμφωνούμε όλοι είναι πόσο ενοχλητικό είναι να βγάζουμε ένα εξάνθημα ή να έχουμε φαγούρα, μετά από όλη την προσπάθεια που κάναμε για να γίνει το πρόσωπό μας απαλό σαν βελούδο. Το να συμπεριλάβετε μία καλή aftershave lotion, που συνήθως περιλαμβάνει aloe vera, calendula, jojoba ή άλλα ενυδατικά, στην ρουτίνα του ξυρίσματός σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφήσετε τις δυσάρεστες δερματικές στιγμές στο παρελθόν και κάνετε τη «φάτσα» σας σούπερ απαλή.



Προφυλακτικά
Τα προφυλακτικά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντισύλληψης (εκτός από το να μην κάνετε σεξ, αλλά ας κάνουμε πως δεν το είπαμε αυτό), για να αποφύγετε μία εκτός σχεδιασμού εγκυμοσύνη, αλλά προστατεύουν επίσης κατά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως είναι τα χλαμύδια, ο έρπης, η βλεννόρροια, η ηπατίτιδα, και το HIV, από τα οποία δεν θα θέλατε κανένα.


Ένα καλό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφήςΤο σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές ουσίες για να αντιμετωπίσει κάθε αντίδραση του σώματός σας. Τρώγοντας μία υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείτε πως θα βάλετε αυτές τις θρεπτικές ουσίες στο σύστημά σας. Αλλά όλοι μας περνάμε περιόδους όπου δεν τρώμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε, ή δεν έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε υγιεινά φαγητά. Για να αντισταθμίσουμε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να επενδύσετε σ' ένα καλό πολυβιταμινούχο, που θα αποτρέψει κάθε θρεπτική ανεπάρκεια και θα σας προστατέψει από νοσήματα όπως είναι το κοινό κρυολόγημα. 


Ένα αξιόπιστο παυσίπονο
Ένας ερεθισμένο λαιμός, ένας πόνος, ένα κρύωμα, τραυματισμός από άθληση... Ποτέ δεν ξέρετε πότε ακριβώς θα χρειαστείτε ένα παυσίπονο, είναι όμως πολύ πιθανό πως θα νοιώσετε την ανάγκη να πάρετε ένα τέτοιο χάπι τουλάχιστον κάμποσες φορές μέσα στο χρόνο, έτσι είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι από το να χρειαστεί να τρέξετε στο πλησιέστερο φαρμακείο, ενώ μορφάζετε από τον πόνο. Απλώς να είστε σίγουροι πως θα πάρετε κάτι που λειτουργεί καλύτερα στο δικό σας οργανισμό και δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στις παρενέργειες.




Μία θεραπεία για το hangover που λειτουργεί
Δυστυχώς, παρά τις εκπληκτικές εξελίξεις στην ιατρική τα πρόσφατα χρόνια, οι «ειδήμονες» δεν έχουν καταφέρει να γίνουν πραγματικά χρήσιμοι με το να βρουν μία θεραπεία για ένα ζόρικο, «αντρικό» hangover. Έτσι όταν ξυπνάτε υποσχόμενοι πως δεν θα ξαναπιείτε ποτέ ξανά, το καλύτερο που μπορείτε να ελπίζετε είναι πως θα έχετε πιο ήπια συμπτώματα, που συνήθως περιλαμβάνουν τρομερό πονοκέφαλο, χάλια στομάχι και μία έντονη αίσθηση ναυτίας. Τα παυσίπονα θα χαλαρώσουν λίγο τον πονοκέφαλο, τίποτα όμως δεν πρόκειται να κάνει καλό περισσότερο σ' αυτή την αίσθηση της «επόμενης μέρας», από το να ενυδατωθείτε όσο γίνεται πιο γρήγορα.


Οδοντικό νήμα
Εκτός κι αν θέλετε να έχετε μία ανάσα που θα μπορεί να σταματήσει ένα τανκ, το καλύτερο που θα είχατε να κάνετε είναι να πάρετε οδοντικό νήμα. Η κακή ανάσα ή halitosis όπως ονομάζεται, προκαλείται συχνά από μέρη φαγητού και βακτήρια που μένουν ανάμεσα στα δόντια, έτσι πρέπει να κάνετε ότι μπορείτε για να τα βγάζετε από εκεί. Έτσι η σπιτική οδοντική αγωγή σας είναι κάτι κρίσιμο, και όσο κι αν την θεωρείτε μία αγγαρεία, η τακτική χρήση νήματος είναι σημαντική.


Αποσμητικό
Μυρίζετε χωρίς αυτό. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.


Βιταμίνες B
Οι βιταμίνες Β, που υπάρχουν, στο ψάρι, τα πουλερικά, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και τα πράσινα λαχανικά, αυξάνουν την ικανότητα του σώματος να αντλήσετε ενέργεια από το φαγητό που τρώτε. Για να εξασφαλίσετε πως λαμβάνετε αρκετές και για να διατηρήσετε ψηλά τα επίπεδα ενέργειάς σας, φροντίστε να έχετε στο ντουλαπάκι του μπάνιου σας ένα ημερήσιο συμπλήρωμα βιταμίνης Β.


Ενυδατική κρέμα SPF
O όρος «metrosexual» δεν ισχύει πλέον για τον άντρα του σήμερα, αφού έχουμε προχωρήσει πολύ πιο πέρα από αυτό. Το να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα είναι κάτι που κάνει πλέον η πλειοψηφία μας σε καθημερινή βάση, όμως ενώ βοηθά το δέρμα μας από το να ξεραίνεται, δεν προσφέρει μεγάλη προστασία κατά των βλαβερών ακτίνων UV και την απαρχή της πρώιμης γήρανσης. Γι' αυτό, θα χρειαστεί να επενδύσετε σε μία καλή ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας SPF (τουλάχιστον 15).


Νυχοκόπτες
Βρώμικα, ανόμοια νύχια, ξενερώνουν τις γυναίκες, και μην το σκεφτείτε καν να τα «τρώτε». Τα νύχια σας «φιλοξενούν» αμέτρητα βακτήρια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και άλλες άσχημες καταστάσεις. Συν τοις άλλοις, δείχνει πολύ άσχημο. Είναι καιρός να δείξετε ενήλικας και να κόψετε τα νύχια σας. Μόνο μην τα αφήσετε στον νιπτήρα αυτή τη φορά.


 
msn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου