Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Κριτσινια σφολιατας με τυρι.



Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
1 ασπράδι αυγού ελαφρώς χτυπημένο
1 1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, ή γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε ελαφρά.
Αλείφουμε το ένα φύλλο σφολιάτας με την μισή ποσότητα χτυπημένου αυγού και το κόβουμε κάθετα στη μέση. Πασπαλίζουμε το ένα κομμάτι με το τριμμένο τυρί, πιέζοντάς το με τη ράχη ενός κουταλιού για να κολλήσει στο φύλλο. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι σφολιάτας, με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω.
Κόβουμε το διπλό φύλλο σε λωρίδες πάχους 1,5 εκατ., πιάνουμε τις άκρες κάθε λωρίδας και τις στρίβουμε με αντίθετη φορά. Τις αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό, και ψήνουμε 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, ροδοκόκκινο χρώμα. Είναι το ίδιο νόστιμα ζεστά, ή κρύα. 

Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου