Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Οι Κινέζες... νοικιάζουν σύντροφο επειδή τις πιέζουν να παντρευτούνΑρκετές Κινέζες που πλησιάζουν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους...


και δέχονται έντονες πιέσεις να παντρευτούν, επιλέγουν μια λύση που θα τους βγάλει από το αδιέξοδο της απογοήτευσης, ενόψει των εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς: η ενοικίαση ενός ψεύτικου συντρόφου.

Για περίπου 40 ευρώ... την ημέρα, μία Κινέζα μπορεί να νοικιάσει έναν άνδρα σύντροφο, ο οποίος θα τη συνοδεύει στα οικογενειακά δείπνα και σε άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ώστε να δίνεται η εντύπωση πως η γυναίκα… συνοδεύεται. Ετσι, θα αποφεύγει τις ενοχλητικές ερωτήσεις όπως «γιατί δεν έχεις ακόμη παντρευτεί;» και τα επιτιμητικά βλέμματα των συχνά συντηρητικών συγγενών, φίλων και γνωστών.

Δεκάδες είναι οι αγγελίες ενοικίασης συντρόφων που καταχωρούνται καθημερινά σε κινεζικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, με τις περισσότερες εξ' αυτών να δημοσιεύουν και τον… τιμοκατάλογο των προσφερομένων υπηρεσιών: το να συνοδεύσεις μια κοπέλα σε δείπνο στοιχίζει τέσσερα ευρώ την ώρα, ενώ το φιλί στο μάγουλο κοστολογείται επτά ευρώ. Σε περίπτωση που ο ψεύτικος σύντροφος μείνει όλο το βράδυ με την οικογένεια της πελάτισσάς του, τότε χρεώνει 70 ευρώ εάν κοιμηθεί σε δικό του κρεβάτι και 80 ευρώ εάν κοιμηθεί στον καναπέ. Σεξ; Ούτε κατά διάνοια ! Δεν υπάρχει καν ως επιλογή στη λίστα.

«Ειμαι αρκετά μεγάλη, σχεδόν 30, αλλά ακόμη είμαι ελεύθερη», λέει η Ντινγκ Να από τις βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας, προσθέτοντας πως «βρίσκομαι ήδη υπό καθεστώς πίεσης από τις αδελφές και τους συγγενείς μου, που με ρωτάνε γιατί δεν έχω παντρευτεί ακόμη».

Σύμφωνα με την Ζου Σιαοπένγκ, σύμβουλο στην Baihe.com, ιστοσελίδα εύρεσης ερωτικού συντρόφου στην Κίνα, η πίεση προς τις ελεύθερες Κινέζες να βρουν ταίρι, μεγαλώνει την περίοδο του κινέζικου Νέου Έτους. «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όλοι κάθονται σε ζευγάρια, ο αδελφός σου με τη νύφη σου, η αδελφή σου με το γαμπρό σου κ.ο.κ. Εάν είσαι ο μόνος που έχεις μείνει ελεύθερος, μπορείς να νιώσεις την πίεση και την απογοήτευση» δηλώνει στο BBC.

Σύμφωνα με την Ζου, και οι άνδρες επιλέγουν την ενοικίαση γυναικών συντρόφων, αλλά πρόκειται, συνήθως, για ομοφυλόφιλους που επιθυμούν να το κρύψουν από τις οικογένειές τους. Ωστόσο, τονίζει ότι οι γυναίκες είναι αυτές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου