Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Εκαναν διαδικτυακές γνωριμίες και «έγδερναν» τους χρήστες



Σε κάθειρξη 27 χρόνων καταδικάστηκε μια 63χρονη γυναίκα και η 42χρονη κόρη της από το Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες επί χρόνια 
εξαπατούσαν χρήστες ιστοσελίδων διαδικτυακών γνωριμιών, κατορθώνοντας να τους αποσπάσουν το ποσό των...

1,1 εκατομμυριων δολαρίων.


Η 63χρονη Κάρεν Βάσερ και η 42χρονη Τρέισι Βάσερ είχαν σκαρφιστεί ένα ιδιαίτερα επικερδές κόλπο: έμπεναν σε ιστοσελίδες διαδικτυακών γνωριμιών κ συνομιλούσαν με αγνώστους υποδυόμενες
αξιωματούχους του Αμερικάνικου Πεζικού που αναζητούσαν συντροφιά.

Κάποια στιγμή στ διάρκεια των συνομιλιών αυτών, επινοούσαν μία ιστορία σύμφωνα με την οποία, ευρισκόμενες κάπου μακριά, χρειάζονταν χρήματα γι διάφορους λόγους, όπως έξοδα μετακίνησης ή έξοδα για δορυφορικές κλήσεις.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 374 ευκολόπιστα θύματα στην Αμερική αλλά και σε 40 άλλες χώρες.

Ένα μάλιστα από αυτά τους έστειλε το ποσό των 59.000 δολαριίων!

«Αυτή η μάνα κι η κόρη δεν παρανόμησαν απλά, αλλά πλήγωσαν κι εκατοντάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι γυναίκες, που ομολόγησαν πέρσι την ενοχή τους, βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με 27 χρόνια συνολικής φυλάκισης, 15 χρόνια για την κόρη, και 12 χρόνια για την μητέρα της.

Σύμφωνα με τις Αρχές του Κολοράντο, η απάτη των δύο γυναικών περιλαμβάνει και άλλους συνεργούς οι οποίο δεν πιάστηκαν ακόμα. Οι συνεργοί αυτοί εντόπιζαν ευάλωτα άτομα μέσα από site κοινωνικής δικτύωσης ή άλλα site γνωριμιών, και τους «προωθούσαν» τη μητέρα και την κόρη.

Μάλιστα το δικαστήριο απεφάνθη ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων «πέρασε» γρήγορα σε άλλους συνεργούς, στην Νιγηρία, στην Μεγάλη Βρετανία, στ Εκουαδόρ, στην Ινδία, και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου