Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Απέσυραν αποσμητικό χώρου επειδή θύμιζε τη σημαία της Ουκρανίας!


Mετά από διαμαρτυρία της Ουκρανίας, γνωστή γερμανική εταιρεία προϊόντων οικιακής φροντίδας απέσυρε από την αγορά της ανατολικής Ευρώπης ένα αποσμητικό χώρου για το μπάνιο, επειδή θύμιζε την ουκρανική σημαία.

Η τηλεοπτική διαφήμιση για το αποσμητικό χώρου για την τουαλέτα κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία και ενόχλησε τους Ουκρανούς, πολλοί εκ των οποίων παρακολουθούν τη ρωσική τηλεόραση.
Στη διαφήμιση, το αποσμητικό χώρου σε χρώμα κίτρινο και μπλε έχει το σχήμα μίας μικρής σημαίας και τοποθετείται κάτω από το κάθισμα της λεκάνης.
Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο ενός Ουκρανού στο YouTube: «Μία γελοία ιδέα από ανθρώπους απολίτιστους».
Ο γενικός διευθυντής στο τμήμα των προϊόντων οικιακής φροντίδας του ουκρανικού παραρτήματος δήλωσε ότι η εταιρεία απέσυρε το προϊόν τρεις μέρες αφότου έγιναν τα παράπονα.
«Λυπούμεθα πολύ αν οι πολίτες προσβλήθηκαν από το σχήμα του νέου μας προϊόντος. Σταματήσαμε την παραγωγή, την διάθεση και την τηλεοπτική του διαφήμιση», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποσμητικό ήταν κίτρινο για να υποδηλώνει την μυρωδιά λεμονιού και μπλε για να συμβολίζει το νερό και την υγιεινή.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου