Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Αυτό είναι το μπιφτέκι - Φρανκενστάιν (photos)Παγκόσμια πρώτη σήμερα για το πρώτο μπιφτέκι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά σε εργαστήριο! Το μπιφτέκι, παρουσιάσθηκε και... φαγώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Το μπιφτέκι, έψησε ο σεφ Ρίτσαρντ ΜακΓκάουαν από την Κορνουάλη.Oι "τυχεροί" ήταν οι γευσιγνώστες Χάνι Ρούτζλερ και Τζος Σκόνγουολντ.

Την ώρα της δοκιμής η Ρούτζλερ είπε: "Το περίμενα να είναι πιο μαλακό. Έχει μια ένταση στην γεύση. Είναι κοντά σ' εκείνη του κρέατος αλλά δεν είναι τόσο ζουμερό. Του λείπουν το αλάτι και το πιπέρι".Ο άλλος κριτικός, Τζος Σκόνγκουολντ είπε: "Η αίσθηση της γεύσης είναι αυτή του κρέατος. Μου λείπει το λίπος, το βρίσκω πολύ λείο αλλά σε γενικές γραμμές μοιάζει με μπέργκερ".

Ο δημιουργός του μπιφτεκιού - Φράνκενστάϊν, καθηγητής Μά είπε: "Είναι μια πολύ καλή αρχή".

Πως παρασκευάζεται το τεχνητό μπιφτέκι

Το πρώτο βήμα είναι να πάρουμε βλαστοκύτταρα από τους μυες της αγελάδας.

Το δεύτερο είναι να βυθιστούν σε ένα θρεπτικό μείγμα μέχρι να πολλάπλασιαστούν δημιουργώντας έναν κολλώδη ιστό με την περιεκτικότητα ενός μισομαγειρεμένου αυγού.

Αυτός ο μυς που προκύπτει δένεται με Βέλκρο και τεντώνεται.
Τελικά, προκύπτουν 3.000 λωρίδες από το κρέας και ψιλοκόβεται μαζι με 200 κομμάτια από παρασκευασμένο λιπος στο εργαστήριο και έχουμε στα χέρια μας ένα μπιφτέκι.


Η διαδικασία είναι μεγάλη σε διάρκεια αλλά και ακριβή. Κάποια στιγμή όμως θα χρειάζονται μόλις 6 εβδομάδες για να φτάσει στα ράφια των σουπερ μάρκετ.
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου