Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η ζωή αρχίζει στα 50 πιστεύουν τώρα οι Αμερικάνοι


Κι όμως τα 50 είναι η καλύτερη ηλικία. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει νέα δημοσκόπηση, αφού...







 σε ερώτηση 2.242 ενηλίκων "σε ποια ηλικία θα θέλατε να παγώσετε το χρόνο" οι περισσότεροι απάντησαν στα 50, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους η καλύτερη ηλικία για συνταξιοδότηση είναι τα 61.




Σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από 10 χρόνια, η απάντηση για το ποιά είναι η καλύτερη ηλικία, η απάντηση ήταν τα 41.

“Στα 50 είσαι αρκετά νέος για να γίνεις διάσημος, ή να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, αφού ακόμα έχεις τη σωματική αντοχή να δουλεύεις τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα", σχολιάζει η ψυχολόγος Barbara Becker Holstein.
"Είσαι αρκετά μεγάλος και σοφός, αλλά οι γονείς σου ζουν ακόμη. Αν νιώσεις κουρασμένος μπορείς να ζητήσεις από κάποιον μικρότερο να σου παραχωρήσει τη θέση στο λεωφορείο, αλλά την ίδια στιγμή μπορείς να φλερτάρεις με νεότερους", συμπληρώνει η ψυχολόγος.

Τα 50 είναι μια "εποχή παύσης". Τα παιδιά έχουν φύγει από το σπίτι, ενώ ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί εγγόνια. Αυτό απαλλάσσει τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικίας από το οικονομικό βάρος της υποστήριξης των παιδιών, ενώ ακόμη έχουν μισθό.

Πάντως, δημοσίευμα του Time.com που αναφέρεται σε μία άλλη έρευνα από το Κέντρο Οικονομικών Μελετών του LSE, υποστηρίζει ότι οι ηλικίες των 23 και των 69 είναι σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, οι πιο ευτυχισμένες στη ζωή τους.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου