Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Tα 10 χειρότερα πράγματα της επιστροφής στη δουλειά Πηγή: Τα 10 χειρότερα πράγματα της επιστροφής στη δουλειά

Τα 10 χειρότερα πράγματα της επιστροφής στη δουλειάΤο σκηνικό γνωστό, επαναλαμβάνεται σχεδόν με τελετουργική ευλάβεια. Εκεί που είστε πανευτυχείς μπροστά στο απέραντο γαλάζιο σε μια υπέροχη παραλία, το ρολόι "σφυρά" λήξη διακοπών και εσείς επιστρέφετε στο γραφείο.


Η πρώτη μέρα στη δουλειά θα μπορούσε να είναι ταινία με τίτλο όπως "Επιστροφή στον Εφιάλτη" ή κάτι παρόμοιο. Τουλάχιστον μη νιώθετε μόνοι σε αυτά τα... μπλουζ του Σεπτέμβρη. Είμαστε πολύ εκεί έξω που πάσχουμε από το... μετα-διακοπικόν τραύμα...


Ιδού λοιπόν τα 10 χειρότερα πράγματα της επιστροφής στη δουλειά μετά από διακοπές.

1. Το inbox του μέιλ σας κοντεύει να σκάσει
Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα στέλνονται 150 δισεκατομμύρια μέιλς και σίγουρα τις τελευταίες εβδομάδες που λείπατε αρκετά από αυτά έχουν στοιβαχτεί στο δικό σας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εμπεριέχοντας μικρότερες ή μεγαλύτερες υποχρεώσεις που πρέπει να περατώσετε.
2. Μετα-διακοπικό τραύμα
Συμπτώματα: ο πάσχων, με το βλέμμα κενό ατενίζει στο άπειρο αναπολώντας τις ευχάριστες στιγμές των διακοπών. Ό,τι και να του πουν, ό,τι και να τον ρωτήσουν, μάταιο! Απάντηση δεν θα πάρουν...
3. Επανεκκίνηση στην... e-ζωή σας
Τα log-ins πρέπει να γίνουν από την αρχή, οι κωδικοί και τα passwords σας έχουν λήξει και αυτό το ηλεκτρονικό κουτί που στέκεται μπρος σας (ναι ο υπολογιστής) γίνεται ο χειρότερος σας εφιάλτης.
4. Μα όλοι εμένα πρέπει να κοιτάνε;
Μα πού βρίσκομαι;... είναι η κλασική ερώτηση που επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά στον εαυτό μας. Ο διευθυντής που φωνάζει, οι συνάδελφοι που ζητούν και πηγαινοέρχονται αγχωμένοι στους διαδρόμους... όλα μοιάζουν με ένα θεατρικό δράμα με εμάς πρωταγωνιστές.
5. Η ζήλια για αυτούς που φεύγουν
Όλο και κάποιος συνάδελφος θα έχει υπόλοιπο αδείας και θα φροντίσει να σας το υπενθυμίσει ανεβάζοντας στο Twitter και το Facebook φωτογραφίες από κάποια παραλία που δεν είναι πια γεμάτη ενοχλητικούς τουρίστες.
6. Η μέρα της μαρμότας
Για μια ακόμη μέρα, για μια ακόμη φορά, για μια ακόμη χρονιά, τίποτε δεν άλλαξε, όλα είναι τα ίδια: ίδια διαδρομή μέχρι τη δουλειά, ίδια καθήκοντα, ίδιο περιβάλλον...
7. Η χαρά του πρωινού
Ναι αυτή η πολυτέλεια να τρώτε το πρωινό για περισσότερο από μια ώρα, σε κάποιο ωραίο μπαλκόνι, κουβεντιάζοντας με την οικογένεια ή τους φίλους σας, φαντάζει πλέον μακρινό όνειρο.
8. Άντε πάλι κάλτσες
Καλές οι σαγιονάρες και τα σανδάλια αλλά όχι outfit για το γραφείο...
9. Ο μεγάλος ύπνος
Πάνε οι ατελείωτες ώρες ύπνου και σιέστας χωρίς καμία ενόχληση. Το ξυπνητήρι είναι και πάλι εδώ.
10. Τραίνο - φάντασμα
Ναι ήρθε και πάλι η ώρα να στοιβαχτούμε με άλλους... συμπάσχοντες στα κατάμεστα μέσα μεταφοράς για να φτάσουμε στη δουλειά μας.
Καλώς ήλθατε λοιπόν και καλώς μας βρήκατε στην... καθημερινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου