Υπέροχο παραδοσιακό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι...
Υλικά
1 μπουτάκι αρνί
πατάτες κομμένες χονδρές
αλάτι,πιπέρι, ρίγανη
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές
1-2 λεμόνια
1κ.γ μουστάρδα
ελαιόλαδο
πατάτες κομμένες χονδρές
αλάτι,πιπέρι, ρίγανη
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές
1-2 λεμόνια
1κ.γ μουστάρδα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες το κρέας και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα μας.
Κάνουμε μικρές τρυπούλες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
Σε 1 μπόλ ανακατεύουμε το λάδι,τα λεμόνια, την ρίγανη,την μουστάρδα και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κρέας.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί καμμιά ωρίτσα.
Ψήνουμε στους 180° για 2 ώρες.
Ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μας 1/2 ώρα ακόμη να πάρει χρώμα.
Κάνουμε μικρές τρυπούλες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
Σε 1 μπόλ ανακατεύουμε το λάδι,τα λεμόνια, την ρίγανη,την μουστάρδα και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κρέας.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί καμμιά ωρίτσα.
Ψήνουμε στους 180° για 2 ώρες.
Ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μας 1/2 ώρα ακόμη να πάρει χρώμα.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου