Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Πότε ένα ταξίδι με μοτοσυκλέτα λέγεται μακρύ

Πότε ένα ταξίδι με μοτοσυκλέτα λέγεται μακρύΕντυπωσιακό, αλλά όχι και ικανό για ρεκόρ. Γιατί σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε σε διάστημα 24 ωρών, το κατέχει ο τεξανός Ράσελ «Ράστυ» Βον. 

Ο «Ράστυ» οδήγησε τη μοτοσυκλέτα του, μια Harley Davidson Electra Glide επί 24 ώρες, καλύπτοντας 3.249 χιλιόμετρα... 
Είναι πράγματι μεγάλη απόσταση και για πρακτικούς λόγους μάλλον αδύνατον να διανυθεί σε δημόσιους δρόμους (βλ. όρια ταχύτητας και λοιποί περιορισμοί). Για το λόγο αυτόν ο Βον έκανε το «ταξίδι» αυτό μέσα σε έναν κλειστό χώρο και συγκεκριμένα στην πίστα δοκιμών της εταιρείας ελαστικών Κοντινεντάλ, στο Τέξας. 

Σε δημόσιο δρόμο τώρα, το ρεκόρ απόστασης σε 24 ώρες το κατέχει ο κύριος Ομάρ Αλ Μαμάρι. Όπως θα μαντέψατε είναι Άραβας, κατοικεί στο Ομάν και το κατέκτησε οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα του, μια CBR1100. 


Συγκεκριμένα ταξίδεψε από την πρωτεύουσα Μουσκάτ του Εμιράτου ως την πόλη Σαλαλά, που απέχει 1.031 μετρημένα επίσημα χιλιόμετρα και αμέσως επέστρεψε στο Μουσκάτ. 

Διένυσε δηλαδή συνολικά 2.062 χιλιόμετρα και μάλιστα σε έναν δρόμο που κατά τις αναφορές, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, καθώς είναι φυτεμένος με... λακκούβες. 

Η μέση ωριαία ταχύτητα που πέτυχε ο Αλ Μαμάρι ήταν 94,1 χλμ. ανά ώρα και οι συνθήκες του ταξιδιού ήταν ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από 42 ως 48° βαθμούς Κελσίου. Αυτό το στοιχείο και μόνο κάνει το επίτευγμά του να μοιάζει άθλος.Ποιος κατέχει το ρεκόρ μακρύτερου ταξιδιού; Είναι ένας Αργεντινός, ο Emillio Scotto. Ο άνθρωπος ξεκίνησε ένα πρωί από το σπίτι του με 300 δολάρια στην τσέπη (όχι να πάρει τσιγάρα, ελπίζουμε...) και έφτασε να κάνει όχι έναν αλλά πολλούς γύρους της γης, καλύπτοντας 735.000 χιλιόμετρα! 

Ο Αργεντινός ταξίδεψε επί 10 χρόνια με μια Honda 1100 Gold Wing και διέσχισε 279 χώρες. Δεν είναι γνωστό αν στη διάρκεια του ταξιδιού έκανε και γενική επισκευή στην Honda, ή άντεξε ο κινητήρας. Την άνεσή του πάντως την είχε.


Στη διάρκεια της δεκαετίας καθοδόν γέμισε 13 διαβατήρια (64 σελίδων) με σφραγίδες και βίζες, έκαψε 57.000 λίτρα βενζίνης και έλιωσε 86 λάστιχα.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα πάτε για καφέ στα 100 χιλιόμετρα θεωρώντας το κατόρθωμα, ξανασκεφτείτε το...[ newsbeast.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου