Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τα 6 τραγικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο sex!!!


Ίσως οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άνδρες είναι αυτοί που κάνουν πάντα λάθος στο σex, ωστόσο ...
Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού και οι γυναίκες έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Δείτε ποια είναι τα έξι πιο συνηθισμένα λάθη των γυναικών όσον αφορά το σex, σύμφωνα με τους ειδικούς:

Περιμένουν από τον άνδρα να κάνει το πρώτο βήμα

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που διστάζουν να εκδηλώσουν την εpwτική τους επιθυμία για να μη θεωρηθούν πιεστικές ή «επιθετικές». Ωστόσο, ο δρ Λες Πάροτ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Seattle Pacific, υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στο σeξ. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι άντρες δυσφορούν, όταν πρέπει πάντοτε αυτοί να αρχίζουν το
εpωτικό παιχνίδι, διότι αισθάνονται ότι δημιουργεί δυσαρμονία στην εpωτική πλευρά της σχέσης. Σύμφωνα με την δρα Ρουθ Γουέστχαϊμερ, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και λέκτορα στα πανεπιστήμια Γέιλ και Πρίνστον, η λύση είναι απλή, προτρέποντας τις γυναίκες να μη διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα. 

Ανησυχούν για την εμφάνισή τους

Σύμφωνα με την δρ Γουέστχαϊμερ, όταν κάνουμε σεξ, το μόνο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η απόλαυση, ενώ ο δρ Πάροτ επισημαίνει ότι το να ανησυχεί μια γυναίκα για την εμφάνισή της στη διάρκεια του σεξ, την εμποδίζει να το απολαύσει και έτσι καταστρέφει την εpωτική επαφή. Από την πλευρά της, η δρ Έλεν Φίσερ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, λέει πως ούτως ή άλλως οι άντρες δεν δίνουν σημασία τουλάχιστον στα μισά απ’ όσα απασχολούν τις γυναίκες. 

Θεωρούν ότι το σeξ είναι καθαρά σαρκικό θέμα για τους άνδρες 

«Το σeξ είναι εξίσου σημαντικό για τα δύο φύλα και οι γυναίκες δεν πρέπει να υποτιμούν τους άντρες πιστεύοντας ότι δεν περικλείει συναισθηματισμό γι’ αυτούς», λέει η δρ Γουέστχαϊμερ. Σύμφωνα με μελέτες, οι άντρες και οι γυναίκες απολαμβάνουν καλύτερα το σeξ στο πλαίσιο μιας στενής, μονογαμικής σχέσης, όπως εξηγεί ο δρ Πάροτ.

Πιστεύουν ότι οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι για σeξ

Μπορεί οι περισσότεροι έφηβοι και είναι έτοιμοι και πρόθυμοι σχεδόν κάθε φορά, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους άντρες, τονίζει η δρ Φίσερ.

Δεν λένε τι τους αρέσει

Συνήθως οι γυναίκες δεν μιλούν ευθέως για το τι τους αρέσει κατά τη διάρκεια του σeξ, ακόμα κι όταν βρίσκονται πολλά χρόνια σε σχέση με τον ίδιο άντρα, με αποτέλεσμα η τακτική αυτή τις εμποδίζει να έχουν μια ικανοποιητική σeξουαλική σχέση.

Συγχύζονται όταν οι άντρες προτείνουν κάτι καινούργιο

«Μην παίρνετε προσωπικά κάθε αίτημα για μια νέα στάση στο σeξ», συνιστά ο δρ Πάροτ. «Ούτε να αισθάνεστε υποχρεωμένες να πείτε ναι. Αν σας προτείνει κάτι που θεωρείτε ότι υπερβαίνει την ηθική σας, αρνηθείτε και εξηγήστε τους λόγους.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου