Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Γιγαντιαίες Σφήκες Σκότωσαν 42 Ανθρώπους Και Τραυμάτισαν Πάνω Από 1.000! ΒίντεοΣμήνη γιγαντιαίων σφηκών ευθύνονται για το θάνατο 42 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 1.640 τις τελευταίες εβδομάδες στην επαρχία Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας.Οι αρχές καταστρέφουν τις σφηκοφωλιές, έχουν αναρτήσει πινακίδες και προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και μέσω Διαδικτύου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Κάλεσαν επίσης τους κατοίκους της περιοχής να φορούν μακριά μανίκια και παντελόνια όταν βγαίνουν έξω και να μην επιχειρήσουν να διώξουν τις σφήκες εάν τις δουν.

“Η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού έστειλε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών και ενίσχυσε τα προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης για να περιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων”, μετέδωσε το πρακτορείο.

Οι σφήκες ζευγαρώνουν και μεταναστεύουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και την περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα επιθετικές. Το τσίμπημά τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση ή ακόμη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

madatoforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου